Novice

Sekcijska garažna vrata: nasveti za izbiro in vzdrževanje

15.02.2023

Sekcijska garažna vrata so priljubljena izbira za domove in poslovne prostore, saj omogočajo enostavno uporabo, so varna in zanesljiva ter nudijo dobro izolacijo. V tem članku vam bomo podali nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali pri izbiri in vzdrževanju sekcijskih garažnih vrat.

Izberite pravo velikost in slog

Preden se odločite za nakup sekcijskih garažnih vrat, izmerite velikost svoje garaže in preverite, kakšna je največja dovoljena višina in širina vrat. Poleg velikosti morate izbrati tudi slog, ki ustreza slogu vaše hiše ali poslovnega prostora. Sekcijska vrata so na voljo v različnih barvah, materialih in vzorcih, zato lahko najdete nekaj, kar ustreza vašim željam.

Upoštevajte izolacijske lastnosti

Sekcijska vrata nudijo odlično izolacijo, ki lahko zmanjša stroške ogrevanja in hlajenja vaše garaže. Izberite vrata z visoko izolacijsko vrednostjo, ki bodo preprečila uhajanje toplote in hladnega zraka. To je še posebej pomembno, če uporabljate garažo kot delovni prostor ali shrambo.

Varnost je pomembna

Sekcijska vrata so varna in zanesljiva, vendar morate upoštevati varnostna pravila. Uporabljajte vrata le za namen, za katerega so bila namenjena, in ne dovolite, da bi se otroci ali hišni ljubljenčki igrali z vrati. Redno preverjajte delovanje varnostnih senzorjev in jih po potrebi očistite. 

Redno vzdržujte vrata

Da bi sekcijska vrata delovala brezhibno, jih je treba redno vzdrževati. Preverite vodila, kolesa in vzmeti ter jih po potrebi očistite in namastite. Redno preverjajte tudi delovanje motorja in stikal ter jih po potrebi nastavite ali zamenjajte. S tem boste podaljšali življenjsko dobo svojih vrat in zagotovili njihovo zanesljivost. 

Še bolje je, če vzdrževanje prepustite strokovnjakom. Pri nas se lahko odločite tudi za sklenitev vzdrževalne pogodbe in tako bodo vaša vrata redno in primerno vzdrževana ter servisirana.

Z upoštevanjem teh nasvetov bodo vaša sekcijska garažna vrata delovala brezhibno in vam nudila varnost, zanesljivost in udobje - to, kar si zaslužite.

Tukaj za vas

Za več informacij, strokovni ogled in naročilo izdelka smo vam na voljo na von@von.si oziroma nas pokličite na 01/513-0411. Za nadomestne dele, popravila ter vzdrževanje pa je 24/7 na voljo naša servisna služba.

Pri Entrance Von d. o. ovam z veseljem svetujemo.

Vse objave

Sodelujemo z

garažna vrata crawford
vrata za garaže frico
protipožarna garažna vrata
ise vrata za garaže
dierre industrijska vrata
megadoor industrijska vrata