Novice

Prihranite z vrati z avtomatskim odpiranjem

03.05.2023

Vhodna vrata so velikokrat šibka točka v smislu varčevanja z energijo. Ob pogostem odpiranju in zapiranju je težko ohranjati konstantno temperaturo v prostoru. Vrata z avtomatskim odpiranjem in zapiranjem zadevo precej olajšajo in pomagajo pri nadzoru pretoka ohlajenega ali ogretega zraka.

Skozi vrata, ki jih ročno odpiramo in zapiramo, skozi odprtino prehajajo večje količine zraka iz notranjosti ven in vdirajo iz zunanjosti v prostor. Ročno odpiranje in zapiranje je namreč precej počasnejše, ker je zamudno, pa številni vrata raje pustijo dalj časa odprta, ob tem pa zrak v notranjosti močno ohlajajo ali ogrevajo.  Ob vdoru hladnega zraka iz zunanjosti v prostor se povečajo potrebe po ogrevanju, poleti, ko v prostor vdira vroč zrak, pa po ohlajanju. S tem se povečujejo obratovalni stroški, ki pa dandanes lahko predstavljajo zajeten strošek podjetij.

Avtomatska vrata so hitrejša, pametna tehnologija pa omogoča, da so tudi bolj prilagojena za uporabo v stavbah s potrebo po pogostem odpiranju in zapiranju. Še posebej so dobra izbira za vse stavbe, kjer je nujen nadzor nad ohranjanjem čim bolj konstantne temperature v prostoru. Avtomatska vrata so namreč zasnovana posebej za uravnavanje izmenjave zraka od znotraj in od zunaj. Najpogosteje uporabljajo senzor, da se odprejo le, ko mora nekdo stopiti skozenj in se hitro zaprejo za njimi. Tako prepuščajo le minimalno količino zraka v stavbo in iz nje. Z vgradnjo avtomatskih vrat lahko podjetja in ustanove bistveno prihranijo energijo in izboljšajo svojo trajnost.

Vrste avtomatizacije

Vrata se seveda lahko odpirajo ročno, vsa Assa Abloy sekcijska vrata pa se lahko nadgradi z namestitvijo električnega motorčka, ki omogoča, da se vrata odprejo s pritiskom na gumb ali s pomočjo daljinskega upravljalnika, ter opremi s pametno ključavnico za večjo varnost. To lahko zaklenete in odklenete kar z daljincem. Vrata se lahko odpirajo in zapirajo tudi z ureditvijo magnetnih polj, fotocelicami ali radarjem – tako je odpiranje ali zapiranje še bolj optimalno.

Image title


Z uporabo vrat s hitrim odpiranjem in zapiranjem boste komaj opazili, da so se vrata odprla, ko boste že v stavbi – ali zunaj nje. Prav zato pri izbiri vrat nikar ne zanemarite podatka, kako hitro se vrata odpirajo in zapirajo.  Z našo obsežno ponudbo avtomatskih vrat pomagamo poslovnim stavbam pri varčevanju z energijo in doseganju njihovih trajnostnih ciljev.

Tukaj za vas

Za več informacij, strokovni ogled in naročilo izdelka smo vam na voljo na von@von.si;oziroma nas pokličite na 01/513-0411. Za nadomestne dele, popravila ter vzdrževanje pa je 24/7 na voljo naša servisna služba.

Pri Entrance Von d. o. o.vam z veseljem svetujemo.

Vse objave

Sodelujemo z

garažna vrata crawford
vrata za garaže frico
protipožarna garažna vrata
ise vrata za garaže
dierre industrijska vrata
megadoor industrijska vrata