Novice

Po poplavah ne pozabite na garažna vrata

23.08.2023

Po poplavah je pomembno poskrbeti tudi za garažna vrata, saj lahko voda in blato povzročita škodo na mehanizmih in materialih vrat. V nadaljevanju najdete nekaj napotkov, da boste ohranili svoja garažna vrata v dobrem stanju po poplavah.

Opravite temeljito čiščenje: Po poplavi je ključno, da odstranite vso umazanijo, blato in ostanke vode s površine vrat. Uporabite vodo in nežna čistilna sredstva, da preprečite nadaljnjo škodo.


Temeljito posušite: Prepričajte se, da so vrata popolnoma posušena, tako znotraj kot zunaj. Uporabite ventilatorje, sušilce zraka ali druge naprave za pospešitev procesa sušenja garaže. Vlažno okolje lahko povzroči korozijo in rjavenje na kovinskih delih vrat.


Preverite električne komponente: Če imate avtomatizirana garažna vrata, preverite električne komponente, kot so stikala, motorji in krmilne enote. Če so bile komponente izpostavljene vodi, se lahko pojavijo okvare ali kratki stiki. Če niste prepričani, kako preveriti električne komponente, pokličite strokovnjaka za popravila.


Mazanje in zaščita gibljivih delov: Gibljive dele, kot so tirnice, valji in tečaji, je treba dobro očistiti in namazati s primernim mazivom, če so bili ti deli poplavljeni. To bo preprečilo rjavenje in zagotovilo, da se vrata gibajo gladko.


Preverite tesnila: Tesnila na garažnih vratih preprečujejo vdor vode, umazanije in drugih elementov. Preverite, ali so tesnila v dobrem stanju. Po potrebi jih zamenjajte.


Ocena škode: Če obstaja vidna škoda na materialih ali konstrukciji vrat, razmislite o poklicni oceni škode. Strokovnjaki za popravilo garažnih vrat vam lahko svetujejo, ali so vrata še vedno varna in funkcionalna ali jih je treba zamenjati.


Redno vzdrževanje: Po poplavah je priporočljivo povečati pogostost vzdrževanja garažnih vrat. Redno pregledujte gibanje, mehanizme, elektriko in druge ključne elemente ter jih po potrebi čistite, mažite in popravljajte.


Zaščita pred prihodnjimi poplavami: Če živite v poplavno ogroženem območju, razmislite o ukrepih za zaščito garažnih vrat pred morebitnimi prihodnjimi poplavami. To lahko vključuje dvigovanje vrat ali namestitev zaščitnih ovir.


Tukaj za vas 


V vsakem primeru je priporočljivo, da se za podrobnejše informacije in morebitna popravila obrnete na strokovnjake za garažna vrata.

Za več informacij, strokovni ogled in naročilo izdelka smo vam na voljo na von@von.si;oziroma nas pokličite na 01/513-0411. Za nadomestne dele, popravila ter vzdrževanje pa je 24/7 na voljo naša servisna služba.

Pri Entrance Von d. o. o.vam z veseljem svetujemo.

Vse objave

Sodelujemo z

garažna vrata crawford
vrata za garaže frico
protipožarna garažna vrata
ise vrata za garaže
dierre industrijska vrata
megadoor industrijska vrata