Novice

Katera garažna vrata izbrati?

16.12.2022

Na trgu je poplava različnih vrat. Preden se zatečete k prvim, ki so vam všeč, preverite, ali jih je pri vas sploh mogoče vgraditi in se prepričajte o njihovih prednostih, slabostih ter kako zahtevna so za vzdrževanje.

Ko izbiramo garažna vrata, je treba upoštevati več dejavnikov:

  • videz vašega doma,

  • proračun in

  • vaše osebne želje.

Rolo garažna vrata

So dobra izbira za lastnike stanovanj, ki želijo preprosta vrata, ki so zelo nezahtevna za vzdrževanje in ne zavzamejo veliko prostora. Ta vrata so izdelana iz več vodoravnih elementov, ki se navijajo navzgor in navzdol, da se odpirajo in zapirajo. Ob pomanjkanju prostora za vgradnjo so velikokrat najbolj optimalna rešitev.

Sekcijska garažna vrata

Ta vrata so izdelana iz več plošč, ki se premikajo gor in dol v navpični smeri ali se odpirajo in zapirajo vodoravno. So priljubljena izbira, ker jih je enostavno upravljati in jih je mogoče opremiti z avtomatskim odpiranjem, poleg tega pa so na voljo v številnih barvah. So elegantnega sodobnega videza, za vgadnjo pa je potrebnega dovolj prostora.

Steklena garažna vrata

Ta vrata so v celoti ali delno izdelana iz stekla, ki omogoča vdor naravne svetlobe v garažo. So dobra izbira za lastnike stanovanj, ki želijo svojemu domu dodati sodoben pridih. Prav tako so odlična izbira za zunanji fitnes, pisarno na vrtu ali celo namesto drsnih vrat za na vrt.

Dvižno nihajna vrata

Običajno gre za pločevinasta vrata, ki so izdelana iz enega kosa in niso izolirana ter ne tesnijo, zato se priporočajo za vgradnjo v neizolirane in neogrevane garaž ter druge garaže, kjer je priporočljivo zračenje. Dvižno nihajna vrata se odpirajo vertikalno navzgor in potrebujejo dovolj prostora za odpiranje. Lahko se vgradijo pred, v ali za odprtino.

Preden se odločite, katera vrata izbrati, je pomembno, da temeljito raziščete vse možnosti in jih med seboj primerjate. Sodelavci v prodajnem oddelku Entrance Von d. o. o.  vam bodo z veseljem priskočili na pomoč in vam predstavili najbolj optimalne rešitve.

>>> Preberite več:Na kaj biti pozorni pri nakupu garažnih vrat?
 

Kaj pa cena garažnih vrat?

Sekcijska garažna vrata so običajno cenovno najugodnejša možnost. So priljubljena izbira, ker se podajo k večini objektov, so trpežna, jih je enostavno upravljati, vzdrževanje pa je nezahtevno.

Relativno ugodna možnost so tudi rolo garažna vrata. So dobra izbira za lastnike stanovanj, ki imajo omejen proračun in želijo preprosta vrata, ki ne potrebujejo veliko nege in vzdrževanja.

Steklena garažna vrata so običajno najdražja možnost. Ta vrata so v celoti ali delno izdelana iz stekla, zaradi česar so vrhunska izbira tudi z estetskega vidika. V prostor puščajo večjo količino naravne svetlobe, tako da je ta lahko večstransko uporaben.

Na splošno bodo stroški garažnih vrat odvisni od izbire materiala, velikosti in sloga vrat. Pomembno je, da razmislite o svojem proračunu in primerjate cene različnih proizvajalcev, preden se odločite. Seveda pa se ne odločajte zgolj na podlagi cene. Vrata nenazadnje kupujete za daljše časovno obdobje, čim dalj trajajoče brezhibno delovanje pa vam bo v življenje prineslo mir.

Tukaj za vas

Za več informacij, strokovni ogled in naročilo izdelka smo vam na voljo na von@von.si oziroma nas pokličite na 01/513-0411. Za nadomestne dele, popravila ter vzdrževanje pa je 24/7 na voljo naša servisna služba.

Pri Entrance Von d. o. ovam z veseljem svetujemo.

Vse objave

Sodelujemo z

garažna vrata crawford
vrata za garaže frico
protipožarna garažna vrata
ise vrata za garaže
dierre industrijska vrata
megadoor industrijska vrata