Novice

Kako vzdrževati garažna vrata

21.12.2022

Ne glede na to, ali imate sekcijska, rolo ali stranska garažna vrata, sta ustrezna nega in vzdrževanje bistvenega pomena za zagotavljanje njihovega nemotenega delovanja in dolgo življenjsko dobo. Pred vami je nekaj nasvetov za vzdrževanje in nego vrat.

Za daljšo življenjsko dobo vrat in lepši izgled je pomembno, da garažna vrata in njihove lamele redno čistite. Lamele so posamezne plošče, ki sestavljajo vrata. Za njihovo čiščenje lahko uporabite raztopino vode in blagega detergenta ter krpo ali krtačo z mehkimi ščetinami, da nežno očistite umazanijo ali umazanijo, če so nastali trdovratnejši madeži.

Ostanke lepila, flomastrov ali druge trdovratnejše madeže lahko poskusite odstraniti tudi z alkoholom, razredčilom ali čistilnim bencinom. Nikar ne uporabljajte belila, detergentov, ki vsebujejo močne soli ali močne kisline, tudi ne brusilnih gobic ali drugih grobih gobic za čiščenje, pa tudi visokotlačnega čistilca ne. Vsako sredstvo je dobro najprej preizkusiti na majhni površini nekje na čim manj opaznem delu.

Ko vrata očistite s čistilom, jih obrišite z mehko krpo in toplo vodo. Lamele po čiščenju z mehko krpo ali brisačo dobro obrišite do suhega, da preprečite nastanek vodnih madežev.

Reden servis garažnih vrat

Dokler vrata gladko tečejo, se gladko odpirajo in zapirajo, brez pokanja in škrtanja, ste lahko povsem brez skrbi. Da do težav ne pride, najbolje preprečujemo z rednimi servisi vrat. V primeru, da težave zaznamo, pa določene zadeve sicer lahko preverimo sami - delo pa je bolje prepustiti strokovnjakom.

Zelo je pomembno, da garažna vrata redno pregledujete glede morebitnih poškodb ali zrahljanih delov. To lahko vključuje preverjanje vodil, pri čemer morate biti posebej pozorni na morebitne udrtine ali ovire, pregledovati je treba tudi vzmeti, ali je morda kakšna počila,ali je popustil kakšen vijak. Prav tako je treba redno pregledovati kable in drugo strojno opremo glede znakov obrabe ali poškodb.

Vse objave

Sodelujemo z

garažna vrata crawford
vrata za garaže frico
protipožarna garažna vrata
ise vrata za garaže
dierre industrijska vrata
megadoor industrijska vrata