Novice

8 razlogov, zakaj izbrati steklena garažna vrata

15.02.2022

Ob iskanju primernih garažnih vrat večina ne pomisli na steklena garažna vrata. Ta so pri nas sicer še razmeroma redka, a v svetu vse bolj priljubljena izbira in imajo številne prednosti.

1. Naravna svetloba

Prva in verjetno največja prednost steklenih garažnih vrat, za katera se lahko v Sloveniji obrnete na podjetje Entrance Von d. o. o., je, da v prostor spuščajo naravno svetlobo. Garaža tako ni več tisti temačni prostor, v katerega marsikateri otrok s težavo vstopi, vendar je podaljšek doma – svetel in uporaben. Svetla garaža se zdi bolj prostorna in v njej je lažje vzdrževati red in čistočo.

2. Garažna vrata kot velikansko okno

Steklena garažna vrata so odlična izbira tudi za vse, ki so v času, ko je delo od doma postalo nekakšna stalnica, garažo spremenili v delovno sobo, pisarno. Naravna svetloba pozitivno vpliva na počutje in prispeva k večji produktivnosti. Lahko so v celoti steklena ali pa izberete takšna, ki imajo zasteklitev le v določenem delu.

Kot zanimivost – steklena garažna vrata lahko namestite tudi v bivalnem prostoru, le dovolj prostora mora biti za namestitev vodil in motorja. Zaprta bodo dajala vtis velike steklene stene, ob odprtju pa bosta dom in okolica v hipu postala eno. Če izberete vrata z osebnim prehodom, dodate še eno funkcionalnost – na vrt ali teraso lahko gledate skozi veliko stekleno steno, prehajate skozi prehod ali pa celotna garažna vrata dvignete in odprete prostor v velikosti celotne površine steklenih garažnih vrat.

Image title3. Izolativnost

Steklena garažna vrata so dobro izolativna, zato je vsak strah, da bi v hišo zaradi steklenih vrat vdirala veter in hlad (ali poleti vročina), odveč. Bo pa pozimi prostor, če bodo v vrata uprti sončni žarki, vseeno toplejši, kot če sonce v prostor ne bi posijalo niti za sekundo. Posledično to prinaša nekaj prihrankov pri ogrevanju.

4. Dodana vrednost

Steklena vrata so v zadnjem obdobju vse bolj priljubljena, že na prvi pogled delujejo moderno in so v smislu povečanja vrednosti zagotovo pomemben dodatek vsaki nepremičnini. Četudi morda nameravati nepremičnino prodati, se bo investicija zagotovo izplačala, saj bodo morda prav vrata tista, ki bodo ustvarila pozitiven vtis pri potencialnih kupcih.

5. Za zasebnike in podjetja

Steklena vrata niso le za industrijske objekte, temveč si jih lahko omisli vsakdo, ne glede na tip objekta ali vrsto rabe. Steklena vrata so na voljo prašno barvana, v različnih barvah in odtenkih, z različnimi okvirji, z možnostmi prilagoditve edinstvenim željam posameznika. Tako se podajo praktično k vsakemu objektu, naj bo v središču mesta ali podeželju, naj gre za zasebni objekt ali podjetje.

Image title

6. Varnost

Steklena garažna vrata nudijo odlično zaščito pred različnimi vremenskimi vplivi (veter, dež, sneg, sonce … Poleg tega so izdelana iz kaljenega stekla, ki je trdnejše od klasičnega stekla in bolj odporno na udarce. Na steklo se lahko namesti tudi zaščitna folija in tako nudijo odlično zaščito pred vlomilci.

7. Trpežnost

Zaradi aluminijastega okvirja in dodatnega ojačitvenega sloja so vrata izjemno trpežna in odporna na odrgnine, udarce, trke vozila. Aluminij ne rjavi, se ne lušči niti v ekstremnih vremenskih pogojih. Steklena garažna vrata so tako odlična izbira tako za zasebno rabo kot tudi za namestitev na poslovnih objektih.

8. Vzdrževanje steklenih garažnih vrat

Vzdrževanje je zelo preprosto. Aluminijasti okvir trdno drži panele povezane med seboj in ne terja nobenega dela za vzdrževanje, kar je čisto nasprotje recimo lesenih garažnih vrat. Ni jih treba barvati, niti nanje nanašati premazov proti koroziji, saj so nerjavna. Steklene površine preprosto očistite s čistilom za stekla. Za vzdrževanje pogonskega motorja in tekoče delovanje vrat se je najbolje dogovoriti za vzdrževanje s podjetjem Entrance Von d. o. o., kjer imajo usposobljeno ekipo strokovnjakov. Na primerne časovne intervale bodo izkušeni serviserji poskrbeli, za vse potrebno, da bo življenjska doba vrat še daljša.

Za več informacij se obrnite na:

E-mail:von@von.si 

Tel. št.:01 513 04 00

Pr iEntrance Von d. o. o.vam z veseljem svetujemo.Za nadomestne dele, popravila ter vzdrževanje paje24/7 na voljo naša servisna služba.

Vse objave

Sodelujemo z

garažna vrata crawford
vrata za garaže frico
protipožarna garažna vrata
ise vrata za garaže
dierre industrijska vrata
megadoor industrijska vrata